srijeda, 21. studenoga 2012.

Afirmacije funkcioniraju


Razvijanje pozitivnog razmišljanja je jedna od najmoćnijih životnih strategija. Uz pomoć tehnika pozitivnog razmišljanja, vizualizacije i afirmacija, možete postići sve što želite u životu.

Ove metode pomažu, da steknete snažan i pozitivan stav prema životu, koji je neophodan za uspjeh i dobro zdravlje. Sa snagom pozitivnosti možete pretvoriti poraz u uspjeh, a zatim uzdići taj uspjeh na novu razinu.

Većina uspješnih ljudi svjesno ili nesvjesno koristi tehnike pozitivnog razmišljanja. Ove tehnike dostupe su i nama.

Svaka misao i svaka riječ, koju izgovaramo, jest afirmacija. Naš unutarnji dijalog je tok afirmacija. Sa našim riječima i mislima stalno nešto utvrđujemo, i ovaj tok afirmacija stvara naše životno iskustvo u svakom trenutku.
Uz pomoć pozitivnih afirmacija – kratkih pozitivnih izjava, koje ciljaju na određenu grupu uvjerenja u našoj podsvijesti, - možemo utjecati na negativna stanovišta i zamijeniti ih sa pozitivnim vjerovanjima, koja su blagotvorna za nas. To je kao da su Vam „isprali mozak“, ali sa tom razlikom, da Vi sami odlučujete, koja negativna vjerovanja želite „isprati“.
Način, na koji se stvaraju afirmacije, je veoma važan. Kasnije ćete saznati, kako da stvarate svoje afirmacije.
Da! Afirmacije funkcioniraju! Teško ćete pronaći tehniku osobnog razvoja, koja ne koristi afirmacije. Zašto? Zato što one zaista djeluju. Što ste odlučniji da promijenite sebe i otpustite prošlost, tim više će afirmacije djelovati na Vas.
Kada odlučite da ćete ponavljati afirmacije i vjerovati, da su one istinite, Vaša podsvijest će biti prisiljena da ih prihvati ili odbije. Veoma često podsvijest odabere lakši način – ostati sa starim uvjerenjima i izbejći promjene.
To ćete lako prepoznati po jakom negativnom osjećaju, koji ćete imati tokom izgovaranja pozitivnih afirmacija. Nemojte da Vas to zabrine – to je faza, koju prolaze svi. Kontinuirano ponavljanje afirmacija s vjerom i željom može prevladati čak i najsnažnije opiranje.
Kada se osjećate veselo i lijepo dok ponavljate afirmacije, to znači da ih Vaš um instinktivno prihvaća i vjeruje, da je to istina. Ovaj osjećaj znači da afirmacije djeluju na Vas.

Pošto afirmacije reprogramiraju Vaš obrazac razmišljanja, one mijenjaju sam Vaš pogled na svijet i zamjenjuju nefunkcionalna vjerovanja s novim pozitivnim načinom razmišljanja. Ovo omogućuje da pozitivne promjene dolaze lako i prirodno. Nova stanovišta će se automatski reflektirati u Vašem vanjskom životu, a Vi ćete početi doživljavati promjene na bolje u mnogim aspektima Vašeg života.

Nema komentara:

Objavi komentar